Warzywa duszone

Kategoria: Sałatki warzywne

Warzywa duszone
  na 100g 1 porcja (250g)
Wart. energetyczna 54 kcal 135 kcal
Białko 1,9 g 4,75 g
Węglowodany 5,3 g 13,25 g
Tłuszcze 2,8 g 7 g
Błonnik 0 g 0 g

Indeks glikemiczny: 50 IG - niski indeks glikemiczny

Przepis:
Cebula: 110 g
Marchew: 150 g
Woda: 500 g
Papryka zielona: 350 g
Dynia: 160 g
Oliwa z oliwek - 20 g
Pieczarki - 200 g
Przecier pomidorowy - 50 g

Sposób przygotowania:
Warzywa pokrój w grubą kostkę, cebulę w piórka, pieczarki na małe kawałki.
Zagotuj wodę i dodaj kolejno warzywa od najtwardszych - marchew, papryka, cebula, dynia. Pieczarki przesmaż na oleju i dodaj do duszących się warzyw. Na koniec dodaj przyprawy (do smaku sól, papryka ostra, pieprz ziołowy), przecier pomidorowy.
Podawaj z kaszą albo ryżem lub ziemniakami.

54 kcal

na 100g

Ocena

brak opinii
Bardzo zdrowe Bardzo zdrowe
top

Wartości odżywcze

Kalorie 54 3%
Białko 1,9g 4%
Węglowodany 5,3g 2%
Tłuszcz 2,8g 4%
% wskazanego dziennego zapotrzebowania dla osoby dorosłej bottom

Polecane produkty z kategorii Sałatki warzywne


Opinie użytkowników (0)

Opinie naszych użytkowników na temat wybranego produktu

Brak opinii użytkowników

Aby dodać opinię na temat produktu musisz się zalogować.

Aby spalić te kalorie musisz

Posiłek posiada 54 kcal na 100g. W przypadku zjedzenia 100g produktu i masie ciała 70kg musisz:

Jeździć 12 minut na rowerze
Biegać 6 minut szybkim tempem
Pływać 8 minut żabką
Spacer 15 minut lasem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuję