Pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego

Kategoria: Dania mięsne

Pulpety z mięsa wołowo-wieprzowego
  na 100g 1 sztuka (50g)
Wart. energetyczna 223 kcal 112 kcal
Białko 18,8 g 9,4 g
Węglowodany 13,3 g 6,65 g
Tłuszcze 11,1 g 5,55 g
Błonnik 1,4 g 0,7 g

Indeks glikemiczny: 0 IG - niski indeks glikemiczny

Przykładowy skład:
- 400 - 500 g mielonego mięsa z indyka lub wieprzowego,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka majeranku,
- sól, pieprz, czerwona papryka,
- ewentualnie tarta bułka,
- jajko
- 1-15, litra bulionu

Do mięsa dodać posiekaną cebulę i wyciśnięty czosnek. Dodać majeranek, przyprawy, jajko, bułkę. Całość wyrobić. Bulion zagotować, wrzucić klopsy, gotować ok. 10 min. Po ugotowaniu do bulionu można dodać przecier pomidorowy - w ten sposób otrzymamy sos do pulpetów.

223 kcal

na 100g

Ocena

brak opinii
Zdrowe Zdrowe
top

Wartości odżywcze

Kalorie 223 11%
Białko 18,8g 38%
Węglowodany 13,3g 5%
Tłuszcz 11,1g 16%
% wskazanego dziennego zapotrzebowania dla osoby dorosłej bottom

Polecane produkty z kategorii Dania mięsne


Opinie użytkowników (0)

Opinie naszych użytkowników na temat wybranego produktu

Brak opinii użytkowników

Aby dodać opinię na temat produktu musisz się zalogować.

Aby spalić te kalorie musisz

Posiłek posiada 223 kcal na 100g. W przypadku zjedzenia 100g produktu i masie ciała 70kg musisz:

Jeździć 48 minut na rowerze
Biegać 24 minut szybkim tempem
Pływać 32 minut żabką
Spacer 64 minut lasem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuję