Soja z warzywami

Kategoria: Dania warzywne

Soja z warzywami
  na 100g 1 porcja (300g)
Wart. energetyczna 58 kcal 174 kcal
Białko 3,58 g 10,74 g
Węglowodany 6,07 g 18,21 g
Tłuszcze 1,95 g 5,85 g
Błonnik 0,9 g 2,7 g

Cebula: 180 g
Marchew: 400 g
Olej kujawski: 10 g
Seler korzeniowy: 100 g
Czosnek: 5 g
Pieczarki: 500 g
Wino czerwone: 20 g
Sos sojowy - 15 g
Soja - 100 g
Mąka ziemniaczana - 25 g
Bulion na włoszczyźnie - 300 g
Pieprz - 3 g
Imbir - 2 g
Papryka ostra - 2
Namoczoną soję odcedzić i zalać duża ilością świeżej wody, ugotować (ok. 2 godziny), odcedzić zachowując wywar. W dużym garnku o grubym dnie rozgrzać olej, smażyć na nim chili, czosnek i imbir 2 minuty, dodać warzywa pokrojone, podlać wodą, żeby się nie przypaliły i dusić ma małym ogniu. Mąkę wymieszać z winem, sosem sojowym, wywarem z soi, wlać do warzyw, dodać soję i dusić jeszcze około 15 minut, doprawić do smaku. Podawać na gorąco.

58 kcal

na 100g

Ocena

brak opinii
Bardzo zdrowe Bardzo zdrowe
top

Wartości odżywcze

Kalorie 58 3%
Białko 3,58g 7%
Węglowodany 6,07g 2%
Tłuszcz 1,95g 3%
% wskazanego dziennego zapotrzebowania dla osoby dorosłej bottom

Polecane produkty z kategorii Dania warzywne


Opinie użytkowników (0)

Opinie naszych użytkowników na temat wybranego produktu

Brak opinii użytkowników

Aby dodać opinię na temat produktu musisz się zalogować.

Aby spalić te kalorie musisz

Posiłek posiada 58 kcal na 100g. W przypadku zjedzenia 100g produktu i masie ciała 70kg musisz:

Jeździć 12 minut na rowerze
Biegać 6 minut szybkim tempem
Pływać 8 minut żabką
Spacer 17 minut lasem

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Akceptuję